Studentlivet i Linköping handlar till stor del om studierna. Men även som student måste du också ha kul och spendera fritiden på att göra något som du gillar. Som tur är så finns det massor att göra som student i Linköping och det finns också mycket arbete från både studenter och universitetens håll för att se till att du som student inte blir uttråkad.

Ett bra exempel på detta är nolleperioden som inträffar under de första två veckorna efter uppropet. För att du som ny student ska kunna känna dig som hemma samt lära dig miljön så har man olika föreläsningar, grillkvällar, fester och liknande där man kan lära känna nya människor och får en bra inblick i hur miljön man ska studera i fungerar som. Nolleperioden avslutas med en mässa och en stor fest i Saab Arena i Linköping. Då får du möjligheten att träffa lokala företag, kolla in studentföreningar

Studentföreningar i Linköping

Olika människor har olika intressen och det är något man främjar i Linköping. Som student kan du engagera dig i en mängd olika studentföreningar som har fokus på olika typer av intressen. Oavsett om du är mer intresserad av politik, musik eller till exempel en specifik sport så är det möjligt att engagera sig i en förening.

LInkoping Student

Skulle det inte finnas en förening för just ditt intresse så är det ingen fara, man kan då starta sin egen eftersom det troligen finns fler som är intresserade av samma sak. Så utöver dina studier så kommer du också ha stora möjligheter för hur du ska kunna spendera din tid i Linköping.

Hur man skaffar en bostad i Linköping

LInkoping StudentAtt flytta när man ska bli universitetsstudent kan låta omständligt och jobbigt. Dels eftersom man måste packa och flytta sina saker men också eftersom man måste hitta en lägenhet. Linköping har inte en lika allvarlig brist på studentlägenheter som vissa andra universitetsstäder men det är klart att det kan bli svårt att hitta lägenhet för vissa.

Det gäller att använde de knep man kan för att öka sina chanser att få en lägenhet. Vet man med sig redan som ung att man vill studera i Linköping så är det till exempel en god idé att ställa sig i bostadskö redan från att man är sjutton. Du kan nämligen stå i kö för en studentlägenhet redan då, men du får inte lämna in en intresseanmälan för en lägenhet förens du är myndig och har ett antagningsbesked från universitetet.

Man bör också vara beredd på att ta till andra lösning för sitt boende ifall man inte får tag i en lägenhet i tid för att studierna börjar. Till exempel att vara villig att dela lägenhet med andra eller att endast hyra ett rum är goda tips för att öka chanserna för att få en bostad.

Man kan också kolla in vanliga bostäder för att lösa sin boendesituation ifall det inte finns tillgängliga studentbostäder.

Vart ligger Linköping universitet?


Linköping ligger i en av Sveriges mest expansiva regioner och ligger endast femton mil från Stockholm. I närheten av Linköping ligger också Norrköping. Med nära till flygplatser och E4:an så är det enkelt att resa runt och det blir lätt att ta sig till sitt campus. Primärt så har Linköping tre stycken campus: Campus US, Campus Valla samt Campus Norrköping. Dessa tre kan man resa mellan med hjälp av Campusbussen som låter studenter enkelt resa mellan de olika campus. Du behöver med andra ord inte oroa dig ifall ditt boende ligger en bit ifrån för du kommer ändå enkelt kunna ta dig till det campus där du ska vara.