Bloggsida

Flytta till Linköping

Linköping är en vacker stad att bo i och med många möjligheter. Du som vill flytta hit, eller byta bostad inom staden, du bör kontakta en bra mäklare. En mäklare kan hjälpa till när det är dags att köpa hus, så väl som de kan hjälpa till med en försäljning. Men vad är då rimliga mäklararvoden i Linköping? Att det kostar pengar att anlita en mäklare vet de allra flesta. Många gånger kan man kolla på snittpriser när det kommer till arvode för mäklare. De tar ofta ut en provision på det du säljer huset för. Sen är det inte fel att jämföra olika mäklare med varandra. Kolla vad de tar i pris, vad de har för statistik när det kommer till att sälja bostäder och så vidare.  Det skiljer sig även åt huruvida det är du har tänkt att köpa eller sälja vad det kostar att anlita en mäklare.

Vad gör en mäklare?

En mäklare är som en slags spindel i nätet. Det är den person som finns mellan en köpare och en säljare av en bostad. Mäklaren har som mål att parterna ska komma överens om pris och villkor i bostadsaffären. En mäklare är en person som ska vara expert på bostadsmarknaden. De ska även ha koll på hur en försäljning går till. I mäklarens uppgifter så ingår det en hel del. Särskilt när det är en bostad som ska säljas. De gör allt från att värdera din bostad, till att förmedla olika kontakter till att upprätta annonser och hålla i visningar. De ser även till att bostadsaffären går till på rätt sätt samt att alla viktiga papper skrivs på. En mäklare är alltså värt att anlita, oavsett om du har tänkt att köpa en bostad eller sälja den du har.

Begravning i Linköping

När en nära anhörig går bort så finns det en del saker som man måste göra, trots att man är i sorg. Det kan kännas övermäktigt att sköta alla dessa delar själv som att boka in begravningen, välja kista, fixa blomsterarrangemang och välja kyrka som ceremonin ska vara i. Sedan är det ju även beslut som om person ska kremeras eller ej, begravas i kista eller spridas i minneslund. Därtill så ska man ordna en minnesstund för vänner och anhöriga. Som tur är så finns det flera bra begravningsbyråer i Linköping. En begravningsbyrå kan hjälpa till med allt det praktiska. Det är lätt att själv glömma bort att göra vissa saker när man är i sorg. Då är det bra att man kan bli stöttad av just en begravningsbyrå. De hjälper till att lösa det med köp av kista eller urna, transporter och allt annat.

Tillfälle att sörja och visa kärlek

En begravning är ett tillfälle då man kan få sörja den bortgångna. Ofta har man en begravningsgudstjänst då man kan visa respekt och kärlek för den döda. En begravningsbyrå ordnar allt det praktiska kring detta, så boka in ett första samtal med dem om hur du vill att begravningsgudstjänsten ska gå till.  Tillsammans med prästen kan ni komma fram till hur det ska vara. Ibland kan det finnas önskemål från den avlidna som ska tas hänsyn till. Gravsättningen kan ske på olika sätt med. Det kan göras med bara de närmaste anhöriga men även med en större samling om man vill. Som anhörig kan man själv bestämma i vilken utsträckning man vill anlita en begravningsbyrå. Minnesstunden kan man välja att ha i församlingshemmet, hemma eller i annan lokal. Under denna stund kan man tillsammans minnas den bortgångne. Även prästen kan delta i denna stund om man vill.

Tre Olika Projekt I Linköping

Tre Olika Projekt I Linköping

Ett av dessa projekt är redan påbörjat och ganska långt framskridet, det är kv. Banken helt mitt inne i centrala Linköping. Det är för tidigt att uttala sig om kvaliteten på arkitekturen eftersom endast grundläggningsarbetet är genomfört. Ändå ska det sägas att det är ett mycket intressant projekt som tillför en härlig täthet och med, som man ändå utlovar, butikslokaler i gatuplanet. Kvarteret är mycket väl inplacerat i stadsbygden mellan de gamla gatorna Borgmästaregatan, Klostergatan och Ågatan, samt paradgatan S:t Larsgatan. Sammanlagt blir det cirka 60 lägenheter.

Ett andra projekt som det finns mer långtgående planer på och som just nu är ute på samråd är en förtätning av kv. Badhuset (inklusive en del av kv. Blandaren). Områdets gränser utgörs av Badhusgatan, S:t Larsgatan, Kungsgatan och Repslagaregatan. Inom området finns Östgöta Correspondentens huvudkontor. Även det här projektet ser lovande ut. Det gäller här både bostäder och kontor som kompletteringsbebyggelse. Området hör till ett av de mest intetsägande, för att inte säga direkt fula, områden som finns i Linköpings stadskärna. Kungsgatan österut från S:t Larsgatan gör verkligen inte skäl för namnet. En förnyelse är verkligen på sin plats.

Linkoping

Det handlar om ett tillägg med byggnader med en höjd på fem till sex våningar, eller rättare sagt fyra våningar i snitt med en eller två indragna vindsvåningar. Bottenvåningarna mot Kungsgatan kan komma att innehålla butiker eller kontor i gatuplanet. Ytterligare två våningar med kontor kan läggas till tidningshuset. Mediaverksamheten ska även få en tydligare entré från Badhusgatan. I kv. Blandaren på den norra sidan av Kungsgatan planeras ett nytt kontorshus med en relativt spännande långsmal och avrundad form. Byggnaden ska uppföras med stora glasade ytor.

Sammantaget är det här ett mycket bra förtätningsprojekt där man verkligen har ansträngt sig för att utnyttja utrymmet, både på höjden och mellan befintliga huskroppar. Exploateringen har här den helt rätta skalan och Kungsgatan som gaturum får en betydligt trevligare gestaltning. En detalj ska också nämnas: Badhusgatan planeras som en gränd med ny stenbeläggning utan kantstenar och med fasadbehängd belysning. Nu börjar vi äntligen tala allvar!

Ett tredje objekt som gått ut på samråd är parkeringen vid Tinnerbäcksbadet. Området innehåller två kvarter varav det ena helt slutet och det andra i form av två sammanhängande huskroppar i formation av ett ”E”. Man går upp fem till sex våningar, helt ut mot kvartersgräns mot S:t Larsgatan. Hörnet S:t Larsgatan/Torkelbergsgatan definieras därmed som klart stadsmässigt. Mellan huskropparna anläggs ett litet torg. Här tänker man sig butiker i bottenplan. Man planerar även för en ny entré till Tinnebäcksbadet från torget.

Invigning av Tornet i Tornby

Helgen 29-30 augusti hade Stångåstaden öppet hus i det nybyggda Tornet i Tornby. Vädret var ostadigt med någon regnskur men trots det hade flera hundra personer dykt upp för att göra ett besök på de övre våningarna och se på utsikten från Linköpings högsta hus på 19 våningar och 64 meter.

linkoping

På grund av ”flaskhalsen” med att det endast finns två hissar (dock de snabbaste i Östergötland med 2,5 m/s) så tog de endast upp 100 personer i taget. Detta var den anledning som de gav när jag var där, jag läste dagen efter i Corren att begränsningen berodde på brandföreskrifter. För att göra guidningen lite smidigare så blev gruppen uppdelad i mindre grupper om 25 personer som släpptes iväg med 5 minuters mellanrum.

När det var vår tur tog vi först hissen upp till 8:e våningen, där Stångåstaden har sitt huvudkontor. Efter lite information och en valfri provsittning av VD-stolen gick turen vidare upp till 14:e våningen där företagshotellet Sky har sina 70 hotellägenheter (lägenheter för halvlånga vistelser). Hotelldelen verkar vara i full rulle då under lördagen 25 Brasilianare checkat in. För tillfället är det bara en av våningarna i tornet som är outhyrd. Huset ska även vara miljövänligt byggt enligt Stångåstaden med miljövänliga material och energisnålt.

LinkopingMen det bästa väntade förstås till sist, våning 18 och 19 längst upp! Jag måste säga att jag själv blev lite förvånad över utsikten. Den var bättre än jag trodde! Jag menar, 19 våningar är inte så högt, men utsikten var ändå klart godkänd tack vare att Linköping är relativt platt och medelhöjden på byggnaderna är låg. Det gjorde att det kändes som att man var en bra bit upp. Våningarna 18 och 19 är konferensvåningar som också de hyrs av Sky. Med tanke på utsikten så kan jag tänka mig att det bara är priset som avgör hur populära de blir.

Något jag noterade var att medelåldern var förhållandevis hög på visningen, många pensionärer. Och att man förstås hörde kommentaren om att tornet var Stångåstadens ”skrytbygge” samt någon som tyckte att det var ett fult hus. Själv blev jag bara mer positiv efter mitt besök. Hotellägenheterna kommer vara bra reklam för Linköping och det känns även bra att det kommunala fastighetsbolaget vågar visa vägen och bygga högt! Så grattis Stångis!

Angående hissen på tillbakavägen ned så märkte man verkligen hur snabb den var, man fick det där lilla suget i magen precis när den började accelerera nedåt, lite som en luftgrop på ett flygplan. Trevligt!

 

 

Framtiden Linköping

Framtiden Linköping

Välkomna förtätningar i stadskärnan


Förtätningar i stadskärnan är mycket värdefulla och bidrar starkt till stadens atmosfär och skönhet. Alla sådana projekt är välkomna. Det är var för sig små projekt med ett fåtal lägenheter, men de bidrar mycket starkt till upplevelsen av en levande tät stad. Oftast tar de gammal parkeringsyta i anspråk, vilket bidrar till att tomma och ödsliga ytor försvinner. Helst borde de vara fler, det finns många platser i stadskärnan och innerstaden som kan förtätas med bostäder. Fler bostäder innebär också att staden lättare och snabbare kan expandera eftersom fler företag kommer att etablera sig i Linköping för att ta tillvara på alla människor som bor där som kommer behöva jobb.

Framtiden LinköpingMen Linköping är samtidigt en snabbt växande stad. Allt fler får upp ögonen för staden som studentstad och det är knappast konstigt med tanke på stadens satsningar på just studentbostäder, transport och aktiviteter riktade till just dessa. Det är alltså ingen tvekan om att Linköping är en av Sveriges framtida studentstäder och kommer att fortsätta att växa eftersom den också ligger mitt i en expansiv region med få hinder framför sig. Med tanke på att fler företag kommer att etablera sig där så innebär det också att studenter på universitet direkt efter sina studier kommer kunna börja arbeta eftersom man i Linköping har en tät kontakt mellan företag och studenter. Det finns med andra ord en väldigt positiv framtid för Linköping och dess invånare.

Linköpings Guld år

Linköpings Guld år

Det måste nog fastslås att år 2009 var ett fantastiskt bra år för staden Linköping.

LFC spelade hem ett SM-guld i fotboll; Linköpings första i en stor lagidrott på 35 år. Laget firades på Stora Torget och med bankett på Slottet. Det har nu inte mycket med stadsbyggnad att göra, men ändå finns en koppling till det som vi i backspegeln kan konstatera att vi arbetade mest med under året, nämligen den nya fotbollsarenan. Anledningen till det var främst att vi insåg att arenan kommer att ha avgörande betydelse för Kallerstads framtida utveckling som innerstadsdel.

Exakta siffror för rekordet i befolkningsökningen är inte riktigt klara ännu, men det stod redan tidigt i december klart att Linköping med råge skulle slå det tidigare rekordet från 1942 då staden ökade med cirka 2 400 personer. Vår längsta diskussion handlade också om befolkningsutvecklingen i Fjärde Storstadsregionen; tillsammans ökade Linköping och Norrköping med cirka 4 000 invånare under 2009. Det var mycket glädjande inte minst för det fortsatta samarbetet mellan tvillingstäderna.

LinkopingLinköping erhöll också priset för Årets stadskärna. En titel som kan vara svår att värdera, men faktum är att staden under året fick många besök som imponerades av arbetet med stadskärnans utveckling. Och vi kan med rätta säga att det var stenbeläggningarnas år: Tanneforsgatan, Klostergatan, Repslagaregatan och Lilla Torget fick nya beläggningar. Arbetet med nya markbeläggningar fortsatte även kring nybyggda Kv. Banken med Ågatan och Borgmästaregatan. Stadens tre gallerior fick också under året ny invändig gestaltning; Gyllen vände butikernas entréer mot gatan.
Den största framgången var kanske ändå att man invigde Tornet i Tornby City. Mitt i sensommaren stod det klart, initierat av Gunnar Sundbaum och ritat av Erskine/Tovatt med en finish av White. Det applåderades livligt den dagen!

Aktiviteter I Linköping

Aktiviteter I Linköping

Oavsett om man bor i Linköping för studier eller arbete så vill man ha något att göra. Detsamma gäller för den som ska besöka staden som turist. Det sista man vill är att bli uttråkad när man ändå har tid över för något kul. Men du behöver knappast oroa dig. Linköping har massor att erbjuda och det finns ingen brist på aktiviteter och nöjen i staden oavsett vilka intressen du har.

Linkoping

Det finns en otroligt stor mängd med saker att hitta på i Linköping. För dig som vill aktivera dig så finns det allt från golf, bowling och andra typer av sporter och idrotter att utöva. Eller varför inte unna dig en exklusiv spaupplevelse?

Du hittar också ett rikt friluftsliv som erbjuder dig allt du kan tänkas vilja ha från naturen. Ta en promenad och ta in lukterna och njut av vyn.

Linkoping Men för dig som är mer av en stadsmänniska så kanske inte friluftsliv passar riktigt lika bra. Som tur är så finns det massor med shopping i Linköping. Hela city ligger i en kärna så du behöver aldrig resa runt i Linköping för att komma från en affär till en annan, utan det räcker med en kort promenad till nästa butik. Utbudet på butiker och dess produkter är också enormt så det finns alltid något för alla. Du hittar nämligen allt från de stora mer kända butikskedjorna till trendiga gallerior, exklusiva butiker och professionella specialbutiker för den som söker något speciellt. Bättre än så blir nog inte shopping.

I Linköping snålas det inte heller med maten. Du kan äta välsmakande mat från alla världens hörn i någon av de många olika restaurangerna som går att hitta. Tack vare läget i Linköping så finns det också en hel del lokala råvaror som används vilket ger högre kvalité på maten. Men det är inte bara restauranger du hittar i Linköping. Det finns ett riktigt brett utbud av caféer också. Där hittar du allt från mindre, vanliga caféer till ett kulturcafé. Det finns till och med ett café där du kan njuta av en kopp kaffe inuti en gammal kyrka.

Men i staden hittar du mer än bara shopping. Det finns ett levande nattliv oavsett vilken dag i veckan det är. Under sommaren hittar du också trevliga uteserveringar där man kan ta sig en kaffe eller en drink i det sköna vädret.

Men även barnfamiljer har mycket att hitta i Linköping. Det finns massor med kultur, lek och kunskap som passar alla åldrar så att även barnen får en rolig stund. Många av stadens aktiviteter är också anpassade så att alla kan dra nytta av dem, stora som små. Varför inte ta en tur till friluftsmuseet eller gå över till Barnens Bod där man kan se hur skollivet var förr i tiden. Det finns också Busfabriken där både barn och tonåringar kan ha riktigt kul i allt från bollhav, klätterställningar och rörställningar som passar utmärkt för kurragömma eller andra typer av lekar.

Överhuvudtaget så har Linköping knappast ett underskott av museer utan man har allt från lantbruksmuseum till ett teknikhistoriskt sådant.

Student Rabatter

Student Rabatter

Som student måste man vara sparsam med sina pengar. Man kan inte slösa hur mycket som helst och det sista man vill är att behöva leva på snabbnudlar sista veckan innan CSN sätter in nya pengar. Ett otroligt smart sätt att minska ens utgifter på är genom rabatter. Som student så har man tillgång till massor av dessa och vissa av dem kan vara guld värda för den som måste shoppa.

Student Rabatter

Som tur är så finns det också Internet idag där du enkelt kan handla direkt från ditt eget hem eller genom din mobil. Så även om en butik som har en bra rabatt ligger för långt borta betyder inte det att du inte kan använda dig av den.

Det är dock viktigt att innan du börjar spendera pengar bara för att du har hittat en bra rabatt att du ändå genomför en priskoll på sakerna du tänker köpa. Annars riskerar du att slösa på dina rabatter och då kan du lika gärna köpa för fullpris. Så glöm inte att kolla in olika priser och modeller på det du vill köpa.

Var hittar man studentrabatter?

Student RabatterAtt hitta studentrabatter i Linköping är faktiskt väldigt enkelt. Du kan genom en enkel googlesökning på ”studentrabatter i Linköping” hitta massor med olika rabatter och kampanjer som är just för dig som student. Sedan finns det också studentkort som kan ge dig ett stort urval av rabatter.
Exempel på olika studentrabatter i Linköping

Några enklare exempel på studentrabatter som du som är student i Linköping kan dra nytta av vore Burger King, SF Bio, Synoptik, Clas Ohlson och Pressbyrån. Dessa har olika former av rabatter som kan vara riktigt användbara för en student på språnget eller med speciella behov såsom nedsatt syn. Även butikskedjor som Dressmann har kontinuerlig rabatt för sina studenter så att man kan klä sig ordentligt året runt.

Men genom studentkortet så har man också mer passiva rabatter som man kan nyttja året runt som gör det lättare för dig som student, både i din fritid men också i dina studier. Ett exempel på det är att SJ har studentrabatter för de som reser med dem.

För den som är träningsintresserad finns det också många gym och idrottsanläggningar som har riktigt bra rabatter för studenter. Som student blir det ofta mycket stillasittande och för att man inte ska få problem med rygg, ben och liknande så bör man hålla sig igång. Så det skadar inte att använda sig av dessa rabatter där det finns möjlighet att träna regelbundet för en överkomlig summa oavsett om man vill styrketräna eller bara hålla sig igång. Allt från olika sporter som squash, gym, friskis & svettis och liknande har studentrabatter i Linköping. Det finns även möjlighet att få massage, sjukgymnastik, personlig tränare och liknande på vissa av de anläggningar du hittar i Linköping.

Så det behöver inte vara dyrt att vara student utan håller man koll på pengarna och använder rabatter där man kan så finns det riktigt bra möjligheter att spara pengar utan att offra sin fritid och ens hobbies.

 

Student I Linköping

Student I Linköping

Studentlivet i Linköping handlar till stor del om studierna. Men även som student måste du också ha kul och spendera fritiden på att göra något som du gillar. Som tur är så finns det massor att göra som student i Linköping och det finns också mycket arbete från både studenter och universitetens håll för att se till att du som student inte blir uttråkad.

Ett bra exempel på detta är nolleperioden som inträffar under de första två veckorna efter uppropet. För att du som ny student ska kunna känna dig som hemma samt lära dig miljön så har man olika föreläsningar, grillkvällar, fester och liknande där man kan lära känna nya människor och får en bra inblick i hur miljön man ska studera i fungerar som. Nolleperioden avslutas med en mässa och en stor fest i Saab Arena i Linköping. Då får du möjligheten att träffa lokala företag, kolla in studentföreningar

Studentföreningar i Linköping

Olika människor har olika intressen och det är något man främjar i Linköping. Som student kan du engagera dig i en mängd olika studentföreningar som har fokus på olika typer av intressen. Oavsett om du är mer intresserad av politik, musik eller till exempel en specifik sport så är det möjligt att engagera sig i en förening.

LInkoping Student

Skulle det inte finnas en förening för just ditt intresse så är det ingen fara, man kan då starta sin egen eftersom det troligen finns fler som är intresserade av samma sak. Så utöver dina studier så kommer du också ha stora möjligheter för hur du ska kunna spendera din tid i Linköping.

Hur man skaffar en bostad i Linköping

LInkoping StudentAtt flytta när man ska bli universitetsstudent kan låta omständligt och jobbigt. Dels eftersom man måste packa och flytta sina saker men också eftersom man måste hitta en lägenhet. Linköping har inte en lika allvarlig brist på studentlägenheter som vissa andra universitetsstäder men det är klart att det kan bli svårt att hitta lägenhet för vissa.

Det gäller att använde de knep man kan för att öka sina chanser att få en lägenhet. Vet man med sig redan som ung att man vill studera i Linköping så är det till exempel en god idé att ställa sig i bostadskö redan från att man är sjutton. Du kan nämligen stå i kö för en studentlägenhet redan då, men du får inte lämna in en intresseanmälan för en lägenhet förens du är myndig och har ett antagningsbesked från universitetet.

Man bör också vara beredd på att ta till andra lösning för sitt boende ifall man inte får tag i en lägenhet i tid för att studierna börjar. Till exempel att vara villig att dela lägenhet med andra eller att endast hyra ett rum är goda tips för att öka chanserna för att få en bostad.

Man kan också kolla in vanliga bostäder för att lösa sin boendesituation ifall det inte finns tillgängliga studentbostäder.

Vart ligger Linköping universitet?


Linköping ligger i en av Sveriges mest expansiva regioner och ligger endast femton mil från Stockholm. I närheten av Linköping ligger också Norrköping. Med nära till flygplatser och E4:an så är det enkelt att resa runt och det blir lätt att ta sig till sitt campus. Primärt så har Linköping tre stycken campus: Campus US, Campus Valla samt Campus Norrköping. Dessa tre kan man resa mellan med hjälp av Campusbussen som låter studenter enkelt resa mellan de olika campus. Du behöver med andra ord inte oroa dig ifall ditt boende ligger en bit ifrån för du kommer ändå enkelt kunna ta dig till det campus där du ska vara.

Välkommen Till Storstad Linköping

Välkommen Till Storstad Linköping

Linköping är idag inte en storstad i egentlig mening, det vet de flesta som känner till staden. Samtidigt är det allt fler som blir medvetna om att Linköping har en stor potential att, inom en relativt snar framtid, utvecklas till en kulturellt och kommersiellt stark mindre storstad.

LinkopingStorstad Linköping vill att alla krafter inriktas på ett sådant förverkligande. Vi vill att stadens kapacitet för framtiden till fullo tas till vara. Det är den livskraftiga stadens utveckling som förenar oss i våra ambitioner; det är den mindre storstaden med tydliga urbana kvaliteter som vi med engagemang argumenterar för. Och det är av detta faktum vi har tagit vårt namn. Namnet på gruppen är på så sätt framåtsträvande och tar sikte på den framtida staden Linköping.

Vad är det då för stad vi ser framför oss? Vi ser ett Linköping med en förtätad, utvidgad och utvecklad innerstad enligt kvartersstadens principer; en innerstad där avsevärt fler bor och lever sina liv. I denna innerstad ser vi en utvidgad och vital stadskärna med citykvaliteter; ett väl gestaltat urbant stadsrum med tydliga estetiska kvaliteter. Vi ser fler byggnader med karaktär som tar ordentlig höjd i centrala lägen. Längs stadens gator ser vi toppmoderna spårvagnar. Vi ser helt enkelt en mindre storstad att vara stolt över.

För detta krävs att man sörjer för en ordentlig täthet och en blandning av funktioner, samt skapar en genomgripande integration av både invånare och verksamheter. Det krävs att man satsar kraftfullt på stadsrummet; platser som gator, torg och småparker ska vara tydligt stadsmässiga. Det krävs att man är betydligt modigare när det gäller gestaltning och höjd på olika byggnader i den tillkommande innerstaden. Det krävs också att man satsar helhjärtat på att göra innerstaden till ett regionalt centrum för handel.

Vi intar en positiv attityd till den utveckling som skett i staden de senaste åren. En del intressanta byggnader har uppförts och en del framåtsyftande planer har presenterats. Det är därmed inte irrationellt att vara hoppfull. Vi tror på staden Linköping.

Linkoping

På samma gång ska det ändå ärligt sägas att utglesningen av tätorten fortgår, man anlägger hus i park och vågar inte riktigt bygga tätt och högt. Det finns även en viss besvärande obeslutsamhet i genomförandet av innerstadsprojekt. Det måste bli ett slut på alla sådana tveksamheter!

Innerstadens tillväxt är nyckeln till framgång för en stads eller kommuns hela utveckling. Linköpings innerstad har i planeringen varit eftersatt under mycket lång tid. Vi fokuserar därför på innerstad, innerstad och åter innerstad. Vi koncentrerar oss på allt det som har med verklig stad och stadsmässighet att göra. Vi vänder oss emot byggandet av rena bostadsområden i tätortens utkanter, vi vänder oss emot anläggandet av oändliga villamattor, mot barriärer som breda motortrafikleder och överdimensionerade grönytor. Det är en överlevnadsfråga för Linköping att man bygger en ordentlig stad med en distinkt urban identitet.

Med allt detta sagt vill vi ändå helst försöka att ta diskussionen om staden ett steg längre, bortom det som redan konstaterats som önskvärt i termer av ekonomisk, social och ekologisk hållbarhet, ett steg längre än talet om den goda staden och dess attraktivitet – allt det som vi i och för sig samtycker till. Vi hoppas istället kunna föreslå verkligt eleganta lösningar för stadens utveckling. Vi hoppas att kunna visa upp det framtida Linköping, en dynamisk stad som ständigt ligger i yttersta framkant av utvecklingen.