Oavsett om man bor i Linköping för studier eller arbete så vill man ha något att göra. Detsamma gäller för den som ska besöka staden som turist. Det sista man vill är att bli uttråkad när man ändå har tid över för något kul. Men du behöver knappast oroa dig. Linköping har massor att erbjuda och det finns ingen brist på aktiviteter och nöjen i staden oavsett vilka intressen du har.

Linkoping

Det finns en otroligt stor mängd med saker att hitta på i Linköping. För dig som vill aktivera dig så finns det allt från golf, bowling och andra typer av sporter och idrotter att utöva. Eller varför inte unna dig en exklusiv spaupplevelse?

Du hittar också ett rikt friluftsliv som erbjuder dig allt du kan tänkas vilja ha från naturen. Ta en promenad och ta in lukterna och njut av vyn.

Linkoping Men för dig som är mer av en stadsmänniska så kanske inte friluftsliv passar riktigt lika bra. Som tur är så finns det massor med shopping i Linköping. Hela city ligger i en kärna så du behöver aldrig resa runt i Linköping för att komma från en affär till en annan, utan det räcker med en kort promenad till nästa butik. Utbudet på butiker och dess produkter är också enormt så det finns alltid något för alla. Du hittar nämligen allt från de stora mer kända butikskedjorna till trendiga gallerior, exklusiva butiker och professionella specialbutiker för den som söker något speciellt. Bättre än så blir nog inte shopping.

I Linköping snålas det inte heller med maten. Du kan äta välsmakande mat från alla världens hörn i någon av de många olika restaurangerna som går att hitta. Tack vare läget i Linköping så finns det också en hel del lokala råvaror som används vilket ger högre kvalité på maten. Men det är inte bara restauranger du hittar i Linköping. Det finns ett riktigt brett utbud av caféer också. Där hittar du allt från mindre, vanliga caféer till ett kulturcafé. Det finns till och med ett café där du kan njuta av en kopp kaffe inuti en gammal kyrka.

Men i staden hittar du mer än bara shopping. Det finns ett levande nattliv oavsett vilken dag i veckan det är. Under sommaren hittar du också trevliga uteserveringar där man kan ta sig en kaffe eller en drink i det sköna vädret.

Men även barnfamiljer har mycket att hitta i Linköping. Det finns massor med kultur, lek och kunskap som passar alla åldrar så att även barnen får en rolig stund. Många av stadens aktiviteter är också anpassade så att alla kan dra nytta av dem, stora som små. Varför inte ta en tur till friluftsmuseet eller gå över till Barnens Bod där man kan se hur skollivet var förr i tiden. Det finns också Busfabriken där både barn och tonåringar kan ha riktigt kul i allt från bollhav, klätterställningar och rörställningar som passar utmärkt för kurragömma eller andra typer av lekar.

Överhuvudtaget så har Linköping knappast ett underskott av museer utan man har allt från lantbruksmuseum till ett teknikhistoriskt sådant.